Λευκάδα

H Λευκάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται ανάμεσα από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, πολύ κοντά στη βόρειο-δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας από την οποία χωρίζεται με μια λιμνοθάλασσα. Η πόλη της Λευκάδας απέχει 385 χλμ από την Αθήνα, 420 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 100 χλμ από την Ηγουμενίτσα. Η Λευκάδα ενώνεται με γέφυρα (ελεύθερη διέλευση) με την ακτή της Αιτωλοακαρνανίας και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η δυτική ακτή της Λευκάδας αγκαλιάζεται από το βαθύ γαλάζιο του Ιονίου και τον ανοιχτό ορίζοντα. Τα υπόγεια ρεύματα και η άμμος της ανοιχτής θάλασσας έχουν δημιουργήσει ατέλειωτες λευκές παραλίες κατά μήκος της δυτικής ακτής. Αυτές οι παραλίες διακόπτονται από απότομα και επιβλητικά βράχια ενώ οι πράσινες, γεμάτες πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές και θάμνους πλαγιές των βουνών δημιουργούν αντιθέσεις με τις λευκές παραλίες. Σε κάποια σημεία τα πεύκα κυριολεκτικά φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.Οι πιο όμορφες παραλίες του Ιονίου Πελάγους είναι ο Aγιος Ιωάννης, τα Πευκούλια, ο Μύλος, το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, όλες στη δυτική ακτή του νησιού.Ποιος δεν έχει ακούσει το Κάθισμα, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Το Κάθισμα το οποίο απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το γνωστό χωριό του Αγίου Νικήτα, είναι η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παραλία της Λευκάδας.

Η βίλλα βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από την όμορφη παραλία Κάθισμα και περίπου δέκα λεπτά μακρυά από τον όμορφα προστατευμένο όρμο και το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικήτα,ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού.
Η πρόσβαση στην πόλη της Λευκάδας είναι εύκολη με άριστο οδικό δίκτυο και απόσταση που δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά. Στην περιοχή Αετοφωλιές μπορεί κανείς να χαρεί την φύση,και να ηρεμήσει αγναντεύοντας το απόλυτο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους και όμως ταυτόχρονα να είναι κόντα στην πόλη και την νυχτερινή ζωή του νησιού .